Diş Protezi | Okmeydanı Tıp Merkezi
dis-protez-tedavisi

Diş Protezi

Çok sayıda diş kaybı yaşayan kişiler, gülüş estetiğini ve ağız sağlığını önemli ölçüde kaybeder. Buna ek olarak söz konusu kişilerde, konuştuklarında anlaşılamamak gibi artikülasyon problemleri de baş gösterir. Özellikle gıda tüketimi, çok sayıda diş eksikliği bulunan bireyler için adeta bir işkence halini alır. Olmayan dişlerin yerine kullanılan ve haddinden fazla zorlanan dişler, uygulanan direnç ve diş yapısına zarar verecek maddelerden dolayı tehlike altındadır. Bu gibi vakalarda uygulanan diş protezleri, hastaya çiğneme fonksiyonunu ve kaybolan estetiğini geri kazandırır. Güzel bir gülümseme ile birlikte yeniden sağlıklı bir biçimde beslenecek olan hastanın kendine güveni artar.

Sabit ve hareketli olarak iki başlık altında toplanan diş protezleri, hastanın ihtiyacına göre uygulanır. Sabit protezler, kırık veya çürük sebebiyle parçalanan dişlerin kaplanması işlemi olan Kuron ve eksik bölgenin yanlarında bulunan dişlerden destek alınarak sabitlenen Köprü uygulamaları ile ikiye ayrılır. Hareketli protezler ise Tam, Bölümlü, Geçici, Dış veya İmplant Üzeri olmak üzere 4 çeşittir.

Eğer hasta, ağzındaki tüm dişleri kaybettiyse, Tam Protez ya da İmplant Üzeri Protez yaptırabilir. Bölümlü Protez ise kısmi diş eksiklikleri için geliştirilen ve dişlere metal parçalar ile tutunan bir protez çeşididir. Geçici Protez ise tedavi tamamlanmadan önce hastanın ağız yapısına göre hazırlanmış dönemsel olarak kullanılacak olan protez çeşididir. Diş protezi seçerken diş hekiminin kontrolü ve yönlendirmesi dikkate alınır ve hastanın ağız yapısı ve gülümsemesine göre uygulanır…

Not: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

En son düzenleme tarihi: Mayıs 29th, 2024 12:17 pm