İmplant uygulamaları öncesinde hastaya klinik ve radyolojik muayene yapılarak, kemik dokusu kontrol edilir. Kişinin kemik yapısının uygun olmadığı vakalarda, implant işlemi gerçekleştirilmeden önce kemik grefti, bir diğer deyiş ile kemik tozu uygulanması gerekir.
Bazı hastalarda diş eti problemleri, enfeksiyon ya da travma gibi faktörler, uzun vadede çene kemiğinin yoğunluğunu ve kalitesini düşürür. Bu gibi durumlarda hastaya implant uygulaması yapılamaz zira bölgedeki yetersiz kemik miktarı, implantın tutunmasını ve bütünleşmesini engeller. Diş hekimleri, riskli gördükleri hastalara implanttan önce kemik grefti uygularlar.
Kemik grefti, insandan ve hayvandan alınabilen veyahut sentetik olarak üretilebilen, küçük partiküllü kemik tozlarıdır. Eğer implant uygulanacak olan bölgede kemik varlığı yetersiz bir seviyedeyse, bu bölgelere kemik grefti uygulanarak, söz konusu bölgede kemik yoğunluğunun artması ve daha hızlı iyileşmesi sağlanır. Diş hekiminizin yönlendirmeleri doğrultusunda kemik oluşumu beklendikten sonra, söz konusu bölge, implant uygulanabilir koşullara erişmiş olur. Hastaya klinik ve radyolojik muayeneler yapıldıktan sonra implant tedavisine başlanabilir. Kemik tozları, pek çok dental müdahalede kullanılan, kemik miktarını artırmada en güvenilir ve en etkili yoldur.
Diş çekimiyle aynı seansta gerçekleşen implant uygulamalarında, sinüs tabanı yükseltme operasyonlarında ve bazı diş çekimi işlemlerinde de kemik greftine başvurulur. Çene kemiğinde yaşanan kemik kayıplarının olduğu cepleri dolduran kemik tozu, hem yeni kemik oluşumuna yardımcı olur hem de mevcut dokunun büyümesini ve gelişmesini sağlar.
Not: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
En son düzenleme tarihi: Mayıs 29th, 2024 12:17 pm